In 2015 realiseerde de Lotty Veffer Foundation  de reizende expositie “Waarom schrijf je me niet”. Nu, na 10 locaties en twee jaar verder is de tentoonstelling toe aan een upgrade.

De tentoonstelling gaat over drie mensen tijdens hun leven voor en tijdens WOII. We volgen hen door Duitsland, Nederland, de kampen en getto’s in Polen tot aan hun dood of bevrijding. om het nog completer te maken wordt een nieuw verhaal toegevoegd. Een liefdesverhaal. Over de Duitse Wolfgang, 16 jaar als hij in 1936 vlucht voor het nazisme en in Nederland een veilig onderkomen denkt te vinden. Hier wordt hij verliefd op Thea, een leuk Joodse meisje. Maar de oorlog dwingt hem weer op de vlucht te gaan. Het stel gaat de onderduik in en omdat ze niet getrouwd zijn kunnen ze niet bij elkaar blijven. Wolfgang schrijft haar zo vaak als mogelijk. Van Thea zijn haar dagboeken bewaard gebleven.
Hun verhaal wordt verteld door de 25-jarige acteur Rauand Taleb die als vijfjarig jongetje vanuit de Koerdische regio in Irak met zijn familie naar Duitsland vluchtte. Neem vast een sneak preview.

Dankzij steun van Interreg en Provincie Gelderland wordt de tentoonstelling tweetalig: Nederlands-Duits. Dit gebeurt in een  samenwerkingsverband van het Onderduikmuseum Aalten, het Zentrum für Niederlande-Studien te Münster en met ons: de Lotty Veffer Foundation.

De aftrap van de reizende expositie is  28 november om 17.00 uur in het Zentrum für Niederlande-Studien te Münster. Zie de agenda.