Wilhelm Ohnesorge wordt geboren op 8 juni 1872. Hij is een groot aanhanger van Hitler en fel antisemiet. Ohnesorge zoekt Hitler op tijdens diens gevangenschap na zijn mislukte staatsgreep van november 1923.

In 1937 wordt Ohnesorge door Hitler tot Reichspostminister benoemd. Direct na zijn benoeming wordt de Führer Kult ingevoerd: de verheerlijking van Hitler door bijzondere postzegels. Ter ere van Hitlers 48ste verjaardag wordt in 1937 een Hitlerblok uitgegeven.

Na 1937 komen er toeslagen op postzegels ten bate van het Kulturfonds des Führers. Informatie over dit fonds is spaarzaam, maar de memoires van Albert Speer (Hitlers ‘bouwmeester’) geven enige duidelijkheid. Hitler klaagde steeds over geldgebrek bij zijn talrijke bouwplannen. Martin Bormann, een van Hitlers naaste medewerkers, en Ohnesorge komen met het idee dat Hitler portretrecht heeft op zijn afbeelding op de postzegels, waarvoor hij betaald dient te worden. Zo vloeien er miljoenen in Hitlers kas, die door Bormann wordt beheerd.

Ohnesorge